Politica de Confidentialitate si de Procesare a Datelor cu Caracter Personal

[07.05.2018/v1]

Introducere

Acest document contine politica de confidentialitate si de utilizare a datelor cu caracter personal a Audatex Services S.R.L,persoana juridica de drept privat, cu sediul social in Mun. Bucuresti, sector 1, str. Ermil Pangratti nr. 30A, et.1 si 2, EUID ROONRC.J40/15598/2005 avand cod fiscal 17948862, operator de date cu caracter personal si inregistrata in Registrul Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub nr.35463 (denumita in continuare „Solera/Audatex" sau „noi", în acest document).

Audatex vă respectă confidențialitatea și se angajează să vă protejeze datele cu caracter personal. Acest document vă va informa cu privire la modul în care procesam datele Dvs. personale, atunci când vizitaţi site-ul nostru (indiferent de locul din care îl vizitaţi) şi vă va informa si despre drepturile Dvs., precum şi modul în care legea vă protejează.

Acest document este furnizat într-un format stratificat, astfel încât să puteţi face click pe zonele specifice stabilite mai jos. De asemenea, vă rugăm să folosiţi Glosarul pentru a înţelege semnificaţia unora dintre termenii utilizaţi în aceast document.

 

1. Informaţii importante şi cine suntem noi

2. Datele pe care le colectăm despre tine

3. Cum se colectează datele dumneavoastră personale

4. Cum utilizăm datele dumneavoastră personale

5. Divulgarea datelor dumneavoastră personale

6. Transferuri internationale

7. Securitatea datelor

8. Păstrarea datelor

9. Drepturile dumneavoastră legale

10. Glosar

 

1. Informaţii importante şi cine suntem noi

Scopul acestei Politici

Aceast document, are rolul de a va informa despre modalitatea in care Solera/Audatex colecteaza si proceseaza date cu caracter personal, ca urmare a utilizarii de către Dvs. a acestui site web, inclusiv orice date pe care le puteți furniza prin intermediul acestui site, atunci când vă înscrieți la newsletter-ul nostru, achiziționați un produs sau un serviciu sau luați parte la un concurs.

Acest site nu este destinat pentru copii şi nu colectăm constient/intentionat date referitoare la copii.

Este important să citiţi aceasta politica de confidentialitate si de procesare a datelor cu caracter personal, împreună cu orice alte informatii/notificari/politici pe care vi le-am comunicat sau vi le vom comunica in alte ocazii, atunci când colectăm sau procesăm datele Dvs. personale, astfel încât să fiţi pe deplin conştienţi de modul şi motivul pentru care procesam datele Dvs.

Această Politica de Confidentialitate si de Procesare a datelor cu caracter personal are rolul de a completa/suplimenta alte informari, nefiind destinata să le inlocuiasca.

Operator

Solera/Audatex este operatorul şi responsabilul pentru datele dumneavoastră personale.

Am desemnat o persoana responsabila in ceea ce priveste datele Dvs. si careia ii puteti adresa întrebări în legătură cu această Politica. Dacă aveţi întrebări despre Politica noastra de confidenţialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, inclusiv orice solicitări de a va exercita drepturile Dvs. legale, vă rugăm să contactaţi Managerul de Confidentialitate, folosind detaliile de mai jos:

Detalii de contact

Nume sau titlu Managerului de Confidentialitate:  Marcel Duran

Adresa de email: marcel.duran@audatex.com

Aveţi dreptul de a face o plângere în orice moment Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ( ANSPDCP - www.dataprotection.ro). Cu toate acestea, am aprecia oportunitatea de a ne ocupa de problema Dvs., înainte de a vă adresa ANSPDCP, asadar vă rugăm să ne contactaţi în prealabil.

Modificări la Politica de Confidenţialitate si de Prelucrare a datelor cu caracter personal şi datoria Dvs. de a ne informa de modificări

Aceasta Politica privind confidențialitatea si de Prelucrare a datelor cu carater personal poate fi actualizată de către noi ocazional.

Este important ca datele personale pe care le deţinem despre Dvs. sa fie exacte şi actuale. Vă rugăm să ne informaţi dacă datele Dvs. personale se schimbă în timpul relaţiei cu noi.

Linkuri de la terți

Acest site poate include linkuri către site-uri web terţe, plug-in-uri şi aplicaţii. Făcând clic pe aceste link-uri sau acceptarea acestor conexiuni, puteti permite terţilor să colecteze sau să divulge date despre Dvs. Noi nu controlăm aceste site-uri terţe şi nu suntem responsabili pentru Politicile acestora de confidenţialitate sau modul in care prelucreaza date cu caracter personal. Când părăsiţi site-ul nostru, vă încurajăm să citiţi Politicile de confidenţialitate si de prelucrare a datelor cu caracter personal, a fiecărui site web pe care îl vizitaţi.

 

2. Datele pe care le colectăm despre Dvs.

Date cu caracter personal, sau informaţii personale, înseamnă orice informaţii referitoare la o persoana, care conduc sau pot conduce la identificarea acesteia. Nu sunt incluse datele în care identitatea persoanei vizate a fost eliminată (datele devenind anonime).

Putem colecta, utiliza, stoca şi transfera diferite tipuri de date cu caracter personal despre Dvs. pe care le-am grupat după cum urmează:

Date de identitate care, in general, includ, în măsura în care se aplică: [nume si prenume, nume de utilizator sau identificator similar, Marca si numar de înmatriculare a vehiculului și numărul de identificare a vehiculului (" VIN ")].

  • Date de contact care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [adresa de domiciliu/resedinta, adresa de email si numerele de telefon].
  • Date financiare care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [contul bancar şi detaliile cardului de plată].
  • Date tranzacţie care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [detalii despre plăţile către şi de la Dvs., precum şi alte detalii despre produsele şi serviciile pe care le-aţi achiziţionat de la noi].
  • Date tehnice care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [adresa de protocol de internet (IP), datele de conectare, tipul de browser și versiunea, setarea fusului orar și locația, plug-in-uri și versiuni ale browserului, sistemul de operare și platforma, precum și alte tehnologii de pe dispozitivele pe care le folosiți pentru a accesa acest site web].
  • Date profil care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [numele de utilizator şi parola, achiziţiile sau comenzile făcute de Dvs., interesele, preferinţele, feedback-ul şi răspunsurile la sondaje.
  • Date de utilizare care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [informații despre modul în care folosiți site-ul, produsele și serviciile noastre].
  • Date publicitare/marketing şi comunicaţii care, în general, includ, în măsura în care se aplică: [preferinţele dumneavoastră în primirea de comunicari publicitare/marketing de la noi şi de la terţ, precum şi preferinţele de comunicare].

De asemenea, colectăm, utilizăm și divulgam Date agregate/combinate, precum date statistice sau demografice în orice scop. Datele agregate pot fi derivate din datele Dvs. personale, dar nu sunt considerate date personale potrivit legii, intrucat aceste date Nu dezvăluie direct sau indirect identitatea Dvs. De exemplu, este posibil să combinam Datele de Utilizare a web site-ului, pentru a calcula procentul de utilizatori care accesează o anumită caracteristică a site-ului. Cu toate acestea, dacă combinăm sau conectăm date agregate cu datele Dvs. personale, astfel încât Dvs. să puteti fi identificat direct sau indirect, vom trata datele agregate/combinate ca date cu caracter personal, acestea fiind utilizate în conformitate cu această Politica.

Nu colectăm niciun fel de categorii speciale de date cu caracter personal despre Dvs. (aceasta categorie include date despre: rasa sau etnie, convingeri religioase, morale sau filozofice, viaţa sexuală, orientarea sexuală, opiniile politice, apartenenţa la sindicate, şi datele genetice şi biometrice). Nu colectăm nici informaţii despre condamnări şi infracţiuni penale.

Dacă nu ne furnizaţi date cu caracter personal

În cazul în care avem o obligatie legala de a colecta date cu caracter personal despre Dvs., sau le colectam în conformitate cu clauzele unui contract perfectat cu Dvs. şi nu ne furnizati aceste date atunci cand vi le solicitam, s-ar putea sa nu ne putem executa obligatiile asumate prin contract (de exemplu, pentru a vă furniza bunuri sau servicii). În acest caz, este posibil să fie nevoie să anulăm un produs sau un serviciu pe care, in alte conditii, ar trebui sa vi-l oferim, dar vă vom notifica despre aceasta imprejurare daca este cazul la momentul respectiv.

 

3. Cum sunt colectate datele Dvs. personale?

Noi folosim metode diferite pentru a colecta date de la şi despre Dvs., inclusiv prin:

Interacţiuni directe prin care Dvs. va puteţi divulga: identitatea, date de contact, financiare, de profil, marketing și comunicații, printre altele, prin completarea formularelor sau prin corespondenta pe care o aveti cu noi, respectiv prin poştă, telefon, e-mail sau alte modalitati. Aceasta colectare se realizeaza atunci când:

  • aplicati pentru, întrebaţi despre, sau achizitionati produsele sau serviciile noastre;
  • creaţi un cont pe site-ul nostru de suport tehnic;
  • va abonati la serviciul nostru sau publicaţii;
  • cerere de materiale publicitare pentru a fi transmise catre Dvs.;
  • participati la un concurs, tombola sau sondaj;
  • ne oferiti o opinie/impresie;
  • deschideti un tichet pentru suport tehnic online sau offline;
  • aplicati pentru un training furnizat de catre noi pe produse/servicii;
  • Tehnologii sau interacţiuni automatizate. Pe măsură ce interacționați cu site-ul nostru, este posibil să colectăm automat, date despre utilizarea website-ului și profilul Dvs., printre altele, despre echipamentele dvs., despre acțiunile de navigare și comportamentul Dvs. Putem colecta aceste date cu caracter personal utilizând cookie-uri, jurnalele de server şi alte tehnologii similare. De asemenea, este posibil să primim date despre utilizarea website-ului și profilul Dvs., dacă vizitaţi alte site-uri care utilizează cookie-urile noastre. Vă rugăm să consultaţi Politica privind fisierele cookie [link] pentru mai multe detalii.
  • Terţi sau surse publice. Este posibil să primim date cu caracter personal despre Dvs. de la diverse terţe părţi şi surse publice, astfel cum este prevazut mai:
  • Date tehnice din partea următoarelor părți:

Date de identitate şi de contact din surse publice [precum Registrul Comertului; cu sediul în interiorul UE].

 

4.Cum utilizăm datele Dvs. personale

 

Vom folosi datele Dvs. personale doar atunci când legea ne va permite. Cel mai frecvent, vom folosi datele Dvs. personale în următoarele situaţii:

Pentru a ne executa obligatiile asumate prin contractele perfectate cu Dvs., sau in etapa pre-contractuala, de analiza si negociere a contractului;

  • În cazul în care este necesar pentru interesele noastre legitime (sau ale unei terţe părţi), precum şi daca este necesar intereselor Dvs. şi nu contravine drepturilor Dvs.fundamentale;
  • În cazul în care trebuie să respectăm o obligație legală.

În general, nu ne bazăm pe consimţământul Dvs. ca fiind o bază legală pentru procesarea datelor Dvs. personale, decat in legatura cu trimiterea date Dvs. personale catre terte parti in ceea ce priveste comunicarile in scop de marketing direct, in acest caz veti fi informat prin e-mail sau mesaj. Dvs. aveti dreptul sa va retrageti consimtamantul, in ceea ce priveste / in privinta marketing-ul, in orice moment, contactandu-ne.

 

Scopuri pentru care vom folosi datele Dvs. personale

Am stabilit mai jos, într-un tabel, o descriere a tuturor modurilor în care intenţionăm să procesam datele Dvs. personale şi care este temeiul legal al procesarii.

Va rugam sa reţineţi că este posibil să procesăm datele Dvs. personale in baza mai multor temeiuri legale, în funcţie de scopul specific al procesarii.

Va rugam sa ne contactati, dacă aveţi nevoie de detalii despre temeiul legal specific pe care ne intemeiam pentru a procesa datele Dvs. personale, în cazul în care in tabelul de mai jos este prevazut mai mult de un temei legal.

Scop/activitate

Tipul de date

Temeiul legal pentru prelucrare

Pentru a vă înregistra ca un client nou

(a)identitatea

(b) contact

executarea contractului cu Dvs

Pentru a va inregistra ca un nou stagiar pentru cursuri de formare

(a)identitatea

(b)contact

executarea contractului cu Dvs

Pentru a procesa şi livra comanda şi/sau furnizarea de servicii, inclusiv:

(a) gestionarea plăţilor si taxelor;

(b) colectarea şi recuperarea debitelor datorate catre noi.

(a)identitatea

(b)contact

(c)financiare

(d)tranzacție

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru interesele noastre legitime

(pentru a recupera debitelor datorate catre noi)

Pentru a gestiona relaţia noastră cu Dvs., care va include:

(a) Notificari despre modificările aduse termenilor sau politicii de confidențialitate si procesare a datelor cu caracter personal

(b) Solicitari adresate Dvs. prin care sa va exprimati pararea cu privire la noi sau serviciile oferite de noi, precum sondajele.

(a)identitatea

(b)contact

(c)profilul

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru a se conforma unei obligaţii legale

(c) necesare pentru interesele noastre legitime

(pentru a păstra înregistrările noastre actualizate şi pentru a studia modul în care clienţii utilizează produsele/serviciile noastre)

Pentru a vă permite să participaţi la un concurs, tombola sau la un sondaj

(a)identitatea

(b)contact

(c)profilul

(d)utilizarea

(a) executarea contractului cu Dvs.

(b) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a studia modul în care clienţii utilizează produsele/serviciile noastre, pentru a le dezvolta şi a dezvolta afacerea noastră)

Pentru a administra și a proteja afacerea noastră și acest site web (inclusiv depanare, analiza datelor, testarea, întreținerea sistemului, suport, raportare și stocare a datelor)

(a)identitatea

(b)contact

(c)tehnice

(a) necesare pentru interesele noastre legitime (pentru desfasurarea afacerii noastre, furnizarea de servicii de administrare şi IT, securitatea reţelei, pentru a preveni frauda şi în contextul unei reorganizări de afaceri sau a unui exerciţiu de restructurare a grupului)

(b) necesare pentru a se conforma unei obligaţii legale

Utilizarea de date statistice si analitice, pentru a îmbunătăţi site-ul nostru, a produselor/serviciilor, marketing, relaţiei cu clienţii 

(a)tehnice

(b)utilizarea

Necesare pentru interesele noastre legitime (pentru a defini tipurile de clienţi pentru produsele şi serviciile noastre, pentru a păstra site-ul nostru actualizat şi relevant, pentru a dezvolta afacerea noastră şi de a planifica strategia noastră de marketing)

 

 

Oferte promoţionale de la noi

Putem folosi datele de identitate, de contact, tehnice, de utilizare şi de profil pentru a ne forma o opinie asupra a ceea ce credem că poate va doriţi sau aveţi nevoie, sau ceea ce poate fi de interes pentru Dvs. Acesta este modul în care vom decide ce produse, servicii şi oferte pot fi relevante pentru Dvs. (noi numim aceste activitati marketing/publicitate).

Veţi primi comunicări de marketing/publicitare de la noi dacă: (1) aţi solicitat informaţii de la noi; (2) aţi achiziţionat bunuri sau servicii de la noi; (3) dacă ne-aţi furnizat detaliile Dvs. atunci când aţi intrat într-un concurs sau aţi fost înregistrat pentru o promoţie/tombola şi, în fiecare din aceste cazuri, aţi optat pentru a nu primi astfel de informari de marketing/publicitare.

Activitati de marketing/publicitate prestate de terte parti

Va vom solicita acordul expres, înainte de a vă divulga datele cu caracter personal catre orice companie din afara grupului Solera/Audatex, în scopuri de marketing/publicitate.

Dezabonare

In cazul in care primiti mesaje de marketing/publicitare, puteţi să ne solicitati noua sau terţilor, în orice moment, să nu vă mai trimitem sau sa nu va mai trimita mesaje de marketing/publicitare, sau urmând link-urile de dezabonare din orice mesaj de marketing/publicitar trimis catre Dvs. sau prin contactarea noastra în orice moment.

În cazul în care renunţaţi la primirea acestor mesaje de marketing/publicitare, acest lucru nu va afecta procesarea datele Dvs. cu caracter personal, in alte scopuri non-publicitare.

Fisiere cookie

Va puteti seta browserul de internet folosit, să refuze toate sau doar unele fisiere cookie. Dacă dezactivaţi sau refuzaţi fisierele cookie, vă rugăm să reţineţi că unele functionalitati ale acestui site web pot deveni inaccesibile sau site-ul nu va functiona corect. Pentru mai multe informaţii despre fisierele cookie pe care le utilizăm, vă rugăm să consultaţi politica noastră de cookie-uri.

Modificari ale scopurilor procesarii datelor Dvs.

Vom folosi datele Dvs. personale, doar în scopurile pentru care le-am colectat, cu excepţia cazului în care considerăm în mod rezonabil că trebuie să le utilizăm pentru un alt scop şi că scopul si motivul este compatibil cu scopul iniţial. Dacă doriţi să obţineţi o explicaţie, cu privire la modul în care prelucrarea datelor, pentru noul scop, este compatibila cu scopul original, vă rugăm să contactati.

Dacă va trebui să utilizăm datele Dvs. personale, pentru un scop fără o legătură cu scopul original, vă vom notifica și va vom explica temeiul legal care ne permite să facem acest lucru.

Vă rugăm să reţineţi că vă putem procesa datele personale fără ştirea sau consimţământul dumneavoastră, în conformitate cu regulile de mai sus, dacă acest lucru este necesar sau permis de lege.

 

5. Divulgarea datelor Dvs. personale

Este posibil să divulgam datele Dvs. cu caracter personal, catre tertii mentionanti mai jos, pentru scopurile stabilite în tabelul de la punctul 4 de mai sus.

Terţi interni, astfel cum sunt prevazuti în Glosar.

  • Terțe părți externe, astfel cum sunt prevăzute în Glosar.
  • Terţi cu care putem intra intr-un proces de cesiune/fuziune/absortie, cu privire la afacerea/activele noastre, sau parti ale acestora, sau in cazul in care am dori sa absorbim alte companii sau sa fuzionam cu acestea. Dacă o astfel de imprejurare va fi incidenta, atunci noi sau proprietarii/detinatori vor putea utiliza datele dumneavoastră personale în conformitate cu aceasta Politica de confidentialitate si de procesare a datelor cu caracter personal.

Solicităm tuturor terților să respecte securitatea datelor dumneavoastră personale și sa le trateze în conformitate cu legea. Nu permitem furnizorilor nostri de servicii, să utilizeze datele dumneavoastră personale în scopuri proprii, ci doar le permitem să proceseze datele Dvs. personale în scopuri mentionate in acest document și în conformitate cu instrucțiunile noastre.

 

6.  Transferuri internationale  

Cu excepţia cazului în care este expres mentionat altfel in acest document, datele Dvs. personale nu vor fi transferate în afara spaţiului economic european (SEE si Elvetia).

  

7.  Securitatea datelor  

Am pus în aplicare măsuri adecvate de securitate pentru a preveni pierderea accidentală a datelor dumneavoastră personale, utilizarea sau accesarea într-un mod neautorizat, modificarea sau divulgarea acestora. În plus, limităm accesul angajaţilor tertilor, agenţilor, contractanţilor şi altor terti, la datele Dvs. personale, doar la ceea ce este absolut necesar, in raport de scopurile mentionate in acest document. Acestia vor procesa datele Dvs. personale doar in baza instrucţiunilor noastre, fiind totodata supusi obligatiei de confidentialitate.

Suplimentar, am pus în aplicare proceduri pentru a face față oricărei brese de securitate cu privire la datele Dvs. personale. Daca vor exista brese de securitate, iar datele Dvs. vor fi afectate, vă vom notifica atat pe Dvs, cat și Autoritatea publica relevanta.

 

8.  Păstrarea datelor  

Cât timp vom folosi datele Dvs. personale?

Vom păstra datele dumneavoastră personale atât timp cât este necesar pentru a îndeplini scopurile pentru care le-am colectat, inclusiv în scopul indeplinirii oricăror obligatii legale, contabile sau de raportare.

Pentru a determina perioada de pastrare adecvată a datelor Dvs. cu caracter personal, luam in considerare urmatoarele criterii: cantitatea, natura şi sensibilitatea datelor cu caracter personal, riscul potenţial de vătămare a Dvs., ca urmare a unei utilizări sau divulgări neautorizate a datelor cu caracter personal, scopurile pentru care procesăm date cu caracter personal şi dacă putem realiza aceste scopuri prin alte mijloace, precum şi obligatiile legale aplicabile.

Detalii privind perioadele de pastrare pentru diferite categorii de date cu caracter personal, sunt disponibile în politica noastră de pastrare a datelor cu caracter personal, pe care o puteți solicita de la noi.

Mai exact, cu titlu de exemplu, legea ne obliga să păstrăm informaţii de bază despre clienţii noştri (precum date de: identitate, contact, financiare şi de tranzacţie) pentru cel puţin 10 ani după ce relatia contractuala a incetat, din ratiuni fiscale, realizarea auditului şi păstrarea înregistrărilor contabile.

În anumite imprejurari, ne puteți solicita să vă ștergem datele cu caracter personal. In acest sens, va rugam consultați Cerere de ştergere mai jos, pentru mai multe informaţii.

În unele împrejurări, putem anonimiza datele Dvs. personale (astfel încât să nu mai poată fi asociate cu dumneavoastră) în scopuri de cercetare sau statistică, caz în care putem folosi aceste informaţii pe termen nelimitat fără să vă mai anunţăm.

 

9.  Drepturile dumneavoastră legale  

Legislatia privind protectia datelor cu caracter personal, va recunoaste o serie de drepturi, ce pot fi exercitate in anumite conditii. Vă rugam sa cititi seciunea Glosar de mai jos, pentru o explicaţie mai detaliată asupra acestor drepturi:

  • Solicitaţi accesul la datele Dvs. personale;
  • Solicitarea corectării/rectificarii a datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea ștergerii datelor Dvs. personale;
  • Opozitie la procesarea datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea restricționarii procesarii a datelor Dvs. personale;
  • Solicitarea transferului datelor dumneavoastră personale;
  • Dreptul de retragere a consimțământului.

Dacă doriţi să exercitaţi oricare dintre drepturile stabilite mai sus, vă rugăm să ne contactati la datele de contact prezentate mai sus.

Exercitarea drepturilor Dvs. este gratuita

Nu va trebui să platiti nicio taxă pentru a va exercita drepturile Dvs. referitoare la datele cu caracter personale. Cu toate acestea, s-ar putea sa va percepem o taxă rezonabilă (doar pentru a acoperi costul operational) în cazul în care cererea Dvs. este în mod clar nefondata, repetitiva sau excesiva, aceasta atitudine echivaland cu exercitarea abuziva a drepturilor conferite de lege. Alternativ, este posibil să refuzăm să raspundem cererii Dvs.

Ceea ce am putea avea nevoie de la Dvs.  

Ar putea fi necesar să va solicităm informaţii specifice, pentru a ne ajuta să vă verificam identitatea şi să vă sprijinim, in exercitarea drepturilor Dvs. referitoare la datele cu caracter personal. Aceasta este o măsură de securitate, pentru a ne asigura că datele cu caracter personal nu sunt divulgate unor persoane care nu au dreptul să le fie divulgate. De asemenea, vă putem contacta pentru a vă solicita informaţii suplimentare în legătură cu solicitarea dumneavoastră, sau de a asigura celeritatea răspunsului nostru.

Timpul de raspuns la solicitarile Dvs.

Încercăm să răspundem tuturor solicitărilor legitime în termen de maxim o lună. Ocazional, comunicarea unui raspuns poate dura mai mult de o lună, dacă cererea dumneavoastră este deosebit de complexă sau aţi făcut mai multe de cereri. În acest caz, vă vom notifica un termen estimativ de raspuns şi vă vom ţine la curent cu stadiul cererii/cererilor Dvs.

 

10.  Glosar

Temei legal  

Executarea contractului inseamna procesarea datelor Dvs. acolo si atunci cand este necesar, pentru indeplinirea obligatiilor asumate prin contractul incheiat cu Dvs., sau procesarea datelor in etapa pre-contractuala (analiza si negocierea contractului).

Respectarea unei obligații legale sau de reglementare inseamna procesarea datelor Dvs. acolo si atunci cand este necesar pentru respectarea unei obligatii legale sau de reglementare cu rol in privinta protectiei datelor Dvs. cu caracter personal.

 

Terți  (terte – parti)

Terți interni  

Alte companii din grupul Solera/Audatex, care acţionează fie ca operatori asociati sau imputernicitii ai acestora, şi care au sediul in Spatiul Economic European (SEE), Elvetia şi care furnizeaza servicii IT, de administrare a sistemului si organizeaza rapoarte de informare.

Terți externi  

Furnizorii de servicii care acţionează ca imputerniciti ai nostri, cu sediul in Spatiul Economic European (SEE) si Elvetia care furnizează servicii IT şi de administrare a sistemului.

  • Consilieri profesionali, în calitate de imputernici, inclusiv avocați, notari, contabili, auditori, asigurători etc. cu sediul in Spatiul Economic European (SEE) si Elvetia care furnizează servicii de consultanţă, de audit, juridice, de asigurare şi de contabilitate.
  • Autoritatile de reglementare / supraveghere si alte autoritati, care actioneaza ca imputerniciti sau operatori asociati cu sediul in Romania si solicita raportarea activitatilor de prelucrare, financiare sau de tranzactii, in anumite conditii.

Drepturile Dvs. legale  

Aveţi dreptul de:

Acces la datele dumneavoastră personale (cunoscut sub numele de "drept de acces la datele cu caracter personal"). Acest lucru vă permite să primiţi o copie a datelor personale pe care le deţinem despre Dvs. şi pentru a verifica faptul că le prelucram in mod legal.

Rectificare/Corectie a datelor personale pe care le deţinem despre Dvs.. Acest lucru vă permite să solicitati corectarea oricaror date incomplete sau incorecte pe care le detinem despre Dvs., este posibil sa verificam in prealabil acurateţea datelor noi furnizate.

Stergere a datelor Dvs. personale. Acest lucru vă permite să ne cereţi să stergem sau să eliminam datele cu caracter personal în cazul în care nu există niciun motiv rezonabil pentru ca noi sa continuăm să le procesam. De asemenea, aveţi dreptul de a ne solicita să stergem sau să eliminam datele dumneavoastră personale, în cazul în care aţi exercitat cu succes dreptul de opozitie la procesare (a se vedea mai jos), în cazul în care am putea prelucra datele Dvs. în mod ilegal sau în cazul în care suntem obligati a şterge datele Dvs. personale, pentru a respecta legea. Reţineţi, totuşi, că nu vom da intotdeauna curs solicitarii Dvs., de ştergere a datelor cu caracter personal, daca exista motive legale specifice, situatie in care va vom informa.

Opozitie la procesarea datelor Dvs. personale, in orice moment, din motive particulare, în cazul în care ne bazăm pe un interes legitim (sau pe cele ale unui terţ) cand procesam datele Dvs. aveţi, de asemenea, dreptul de opozitie în cazul în care prelucram datele Dvs. personale pentru scopuri de marketing direct. În unele cazuri, am putea demonstra că avem motive legitime de a procesa informaţiile Dvs., situatie in care vom continua procesarea datelor Dvs. pana cand motivele care ne determina sa procesam datele, nu vor mai fi de actualitate sau legitime.

Restrictionare a prelucrarii datelor dumneavoastră personale. Acest drept vă permite să ne cereţi să suspendăm procesarea datelor dumneavoastră personale în următoarele scenarii: (a) dacă doriţi ca noi să stabilim acurateţea datelor; (b) în cazul în care procesarea datelor nu este legala, dar nu doriţi ca noi să le ştergem; (c) în cazul în care doriti să pastram datele, chiar dacă noi nu mai avem nevoie de ele, Dvs. fiindu-va necesare a va fi recunoscut, asigurat sau exercitat un drept sau va protejati drepturile intr-o procedura judiciara; sau (d) in urma exercitarii dreptului de opozitie la procesarea datelor Dvs., dar noi trebuie să verificăm dacă aveti motive rezonabil si justificate in acest sens.

Transfer a datelor dumneavoastră personale sau către o terţă parte. Vă vom furniza Dvs., sau unui tert pe care l-ati indicat in prealabil, datele Dvs. personale într-un format structurat, utilizat în mod obişnuit, care poate fi citit automat. Va rugam sa reţineţi că acest drept se aplică doar la datele cu caracter personal, pe care le procesam in baza consimtamantului Dvs. sau in baza executarii unui contract.

Retragerea consimțământului în orice moment, in cazul în care ne bazăm pe consimţământul Dvs. de a procesa datele cu caracter personal. Dacă vă retrageţi consimţământul, acest lucru nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor anterior retragerii consimtamantului si este posibil să nu vă mai putem furniza anumite produse sau servicii. Vă vom sfătui in acest sens, in cazul în care vă exercitati acest drept.